Не Санторіні, але краще: де в Італії знайти незабутні краєвиди та атмосферу

Ні Санторіні, але краще: чудові пейзажі та атмосфера Італії
Ні Санторіні, але краще: чудові пейзажі та атмосфера Італії

Багато подорожуючих проводять свій відпочинок на острові Санторіні, який є дуже популярним серед туристів.

Проте, існує менш відома, але не менш приваблива альтернатива, про яку пише Express.

Експерт у сфері туризму, Стівен Пурдхем, пропонує замінити Санторіні на менш відому та не менш красиву південно-італійську провінцію Апулія, яка має схожий клімат.

"В Італії Апулія є менш відвідуваною, ніж інші італійські узбережжя, але вона все ж залишається вражаючою", - заявив Стівен.

Апулія, що знаходиться в сонячному південному регіоні Італії, має один з найбільших національних парків в країні. Незважаючи на те, що цей регіон менш відомий порівняно з Сардинією, Сицилією та узбережжям Амальфі, у ньому можна знайти багато цікавого.

"Крім того, археологічні руїни, барокові церкви та традиційні італійські села створюють ідеальне поєднання історії, схоже на те, що ви знайдете на Санторіні", - додав Стівен.

На додаток, Стівен хвалить природний ландшафт Апулії.

"Якщо ви відвідаєте узбережжя Апулії, ви побачите одні з найкращих виноградників у країні. Крім того, кухня, яку подають у ресторанах регіону, є смачною та унікальною", - сказав він.

Місто Альберобелло з його характерними будиночками може бути викликом для Санторіні та обов'язково варто відвідати.

Барі, шумне портове місто, пропонує одні з найкращих морепродуктів у регіоні, які можна спробувати в місцевих кафе. Любителям пляжного відпочинку слід відвідати приморське місто Поліньяно-а-Маре з його бухтою, що розташована серед вапнякових скель.

Сімейним туристам рекомендують відвідати природний заповідник Сентьєро-Айроне, де можна побачити фламінго, та чарівні печери в Кастеллана-Гротте.

Якщо ви шукаєте місце, яке комбінує захопливу природу, багату історію та культуру, то грецькі регіони Санторіні та Фессалія повинні бути у верхній частині вашого списку.

Санторіні з його мальовничими побіленими будівлями, що розташовані на вершинах скель з видом на Егейське море, є обов'язковим для відвідування кожним подорожуючим. Вулканічне походження острова створило унікальні пляжі з чорним і червоним піском, а його древні руїни та чудові села дозволяють зануритися у багату історію Греції.

Читайте також

Що можна подивитися у Цюриху за 1-2 дні
20.09.2024 - 18:40 438 переглянули
Визначні місця Цюриху за 1-2 дні
Що подивитися в Тбілісі за 1, 2 та 3 дні
18.09.2024 - 19:20 477 переглянули
Вид на Тбілісі з висоти