"Не такі тривалі": українцям пообіцяли покращення з відключеннями світла

Покращення з відключеннями світла
Покращення з відключеннями світла

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив, що ситуація в енергетичній системі країни покращиться в другій половині липня. Він зазначив це під час засідання Кабінету Міністрів.

Наразі ситуація в енергетиці залишається складною через часті відключення електроенергії, спричинені ворожими обстрілами та спекотною погодою.

"У двадцятих числах липня ми розраховуємо на покращення ситуації. Завершаться ремонтні роботи на деяких об'єктах генерації, що збільшить потужність в енергосистемі. Таким чином, відключення будуть не такими тривалими", - заявив Шмигаль.

Прем'єр-міністр також розповів про комплекс заходів, розроблений урядом для стимулювання громадян та бізнесу до енергетичної стійкості. Деякі з цих заходів вже запущені, а повна реалізація очікується до 25 липня.

"Очікуємо, що не пізніше 25 липня усі ці заходи запрацюють на повну силу", - підкреслив Шмигаль.

Слід зазначити, що енергетична система України продовжує бути під атаками з боку російських військ. Нещодавно стало відомо про сьому атаку на теплоелектростанцію ДТЕК протягом трьох місяців.

Раніше Президент України Володимир Зеленський оголосив про рішення, які зроблять проходження опалювального сезону надійнішими. Деталі цих рішень поки не розкрито.

Читайте також