Неякісний одяг для ЗСУ: Міноборони виграло міжнародний арбітраж на майже 180 млн грн

Неякісний одяг для ЗСУ: Міноборони виграло міжнародний арбітраж на майже 180 млн грн

Міністерство оборони України виграло справу на міжнародному арбітражі

Міжнародний арбітраж ухвалив три рішення, якими присудив стягнути з іноземної компанії майже 180 млн грн на користь Міністерства оборони України. Ця компанія несвоєчасно постачала одяг для Збройних сил України та не дотримувалася необхідної якості. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Зазначається, що Міноборони виконало свої зобов'язання, сплативши за товари вчасно. Однак іноземний постачальник не виконав свою частину угод, постачаючи товар зі значними затримками та неналежною якістю.

Тому Міноборони звернулося до міжнародного арбітражу для стягнення заборгованості та нарахування штрафних санкцій.

Міжнародний арбітраж задовольнив позови Міноборони. Зараз відомство зможе стягнути кошти за непоставлений товар, протерміновані поставки та неприйнятий неякісний товар. Крім того, іноземний постачальник повинен сплатити річні відсотки Міноборони до моменту фактичної оплати заборгованості.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Міністерство оборони України виграло справу на міжнародному арбітражі проти іноземного постачальника одягу для військових.

В січні було повідомлено про підозру директору приватного підприємства, який поставив Збройним силам України неякісний одяг на 25 млн грн.

У серпні 2023 року виник ще один скандал з постачанням одягу для Збройних сил України. Експертиза у кримінальному провадженні показала, що куртки та штани, закуплені Міністерством оборони, не відповідають технічним вимогам і не можуть бути використані.

Читайте також: