"Неймовірна помилка": Північна Корея розкритикувала новий пакет допомоги США Україні

Смугаста пантера готується до засідки
Смугаста пантера готується до засідки

У неділю, 29 вересня, світові медіа облетіла новина про реакцію з боку Північної Кореї на нову військову допомогу США Україні. Сестра лідера КНДР Кім Йо Чжон, яка є впливовою в північнокорейському керівництві, висловила свою критику щодо цього рішення, назвавши його "неймовірною помилкою та безглуздим вчинком".

За повідомленням агентства Reuters, Кім Йо Чжон попередила США та їхніх західних союзників про недооцінку "серйозного попередження Росії". Вона ставить під сумнів здатність Заходу впоратися з наслідками, якщо ситуація загостриться до рівня конфронтації з "ядерною супердержавою Росією". Також, вона назвала нову військову допомогу США Україні "неймовірною помилкою та безглуздим вчинком".

Уламки північнокорейської ракети Hwasong-11

Нагадаємо, США оголосили про надання нового пакету військової допомоги Україні на суму близько 8 мільярдів доларів. Слід зазначити, що згідно з даними американської розвідки, Північна Корея сама активно постачає зброю Росії, хоча офіційно Пхеньян і Москва заперечують будь-яку торгівлю зброєю, яка порушує резолюцію Ради Безпеки ООН.

Володимир Путін

Тим часом, Росія оголосила про оновлення своєї ядерної доктрини. Президент РФ Володимир Путін заявив про уточнення щодо умов застосування ядерної зброї, включаючи випадок "критичної загрози" з боку противника, навіть якщо використовується звичайне озброєння.

Експерти Інституту вивчення війни вважають, що такі заяви Росії мають на меті викликати нову хвилю занепокоєння серед західних політиків, коли Україна знаходиться в критичному стані. За їхньою думкою, це спроба Москви реанімувати свою стару тактику ядерного залякування.

Читайте також