Нестача води вдарила по літньому туристичному сезону у Греції

Нестача води у Греції погіршує туристичний сезон
Нестача води у Греції погіршує туристичний сезон

Літній відпочинок у Європі: недостача води загрожує

Екстремально високі температури загрожують літньому відпочинку у Європі. Цього року спека набирала обертів раніше, ніж раніше.

Недостатня кількість опадів у Європі створює ще одну проблему для туристів - недостачу води, з якою зіткнулися кілька популярних країн.

Найбільша водойма на грецькому острові Наксос висохла, корисна лише для черепах, які повзають по його мулистому мілководдю. Нижче за течією морська вода просочується в порожні зрошувальні колодязі, завдаючи шкоди цінному врожаю.

Недостатність опадів і зміна клімату призвели до підвищення температури, зливів та лісових пожеж в більшій частині Греції.

У зв'язку з цим вводяться обмеження на споживання води та шукаються способи опріснення морської води, що необхідно як для пиття, так і для поливу врожаю.

Ми вважаємо, що будуть певні проблеми, не щоденні, але в деяких районах, деяких вищих регіонах. Але ми віримо, що таких серйозних проблем, як відключення води в селах, не буде. Ми віримо, що все піде добре, і тому ми вжили всіх цих заходів. - прокоментував Ліанос.

Експерти з питань клімату побоюються, що найгірше ще попереду, і кажуть, що коли наслідки посухи стають помітними, вживати заходів буде занадто пізно.

Однак, наразі вже відомо, що муніципалітет Майорки обмежує споживання води для боротьби з "надзвичайною ситуацією", а муніципалітет Баньяльбуфар на острові Майорка в Іспанії забороняє споживачам використовувати воду для постачання в літні місяці.

Читайте також