Невідомі особи пограбували могилу наймолодшого оборонця «Азовсталі»: матір воїна в розпачі

Невідомі особи пограбували могилу наймолодшого оборонця «Азовсталі»: матір воїна в розпачі

У Вінниці обікрали могилу загиблого воїна бригади "Азов"

У місті Вінниця невідомі здійснили крадіжку на могилі Назарія Гринцевича, який загинув у складі бригади "Азов". Про це повідомила його мама.

Жінка розповіла, що з могили зникла іграшкова собачка, яку вона подарувала сину, коли йому було 1,6 року. За словами жінки, вона витратила на цей подарунок половину своєї першої заробітної плати.

«Всі були в шоці, я працювала до пізньої ночі, щоб прокормити дитину! Ви вкрали нашу собаку? Поверніть її!», – написала мама Назарія Гринцевича.

Жінка також звернулася до представників влади з проханням встановити камери відеоспостереження на Алеї Слави.

Нагадаємо, Назарій Гринцевич, 21-річний воїн з позивним "Грєнка", загинув 6 травня. Він брав участь у захисті Маріуполя протягом трьох місяців як член полку, а пізніше бригади "Азов". Він став наймолодшим оборонцем підприємства "Азовсталь".

У травні 2022 року Гринцевич потрапив у полон до російських військових. Він провів понад чотири місяці у колонії, що знаходилася на тимчасово окупованій території Донеччини. У вересні того ж року він був звільнений разом із 215 іншими українськими військовими у рамках великого обміну. Окрім того, він був нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.

Також у середу, 29 травня, під час ротації на Харківському напрямку загинула 25-річна журналістка та парамедицина добровольчого батальйону "Госпітальєри" Ірина Цибух. Про це повідомила Медичний добровільний батальйон на Facebook. Ірина Цибух протягом 2015 року працювала на Донбасі в якості військової парамедицини.

Читайте також: