Нічна атака на Одесу: скільки ворожих цілей знищено

Ударні дрони по Одесі та області: що сталося

У ніч проти 2 березня російські загарбники атакували Одесу та область за допомогою вісьми ударних дронів типу "Шахедів". Більшість з них були збиті, але один дрон влучив у 9-поверхівку в Одесі. Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

Протиповітряна оборона Одеської області успішно відбилася цю атаку і знищила 7 дронів. Однак один з них вразив житловий будинок у спальному районі Одеси.

Наразі відомо про одну загиблу людину та сімох постраждалих, серед яких є вагітна жінка та маленька дитина. Зараз триває пошуково-рятувальна операція, оскільки під завалами можуть бути люди.

Реакція місцевих влад

Міський голова Одеси, Геннадій Труханов, заявив, що ця атака є терористичною і спровокованою з боку російських загарбників. Він підтвердив, що постраждалим надається медична допомога і розпочато рятувальні та аварійні роботи.

В результаті атаки було пошкоджено інженерні мережі та котельню, через що декілька прилеглих будинків залишилися без опалення.

Особлива увага приділяється пошуково-рятувальним роботам, оскільки є можливість, що ще деякі люди знаходяться під завалами.