Нічна атака на Україну: Повітряні сили відзвітували про збиті цілі

Збиті цілі внаслідок нічної атаки
Збиті цілі внаслідок нічної атаки

Українські Повітряні сили збили 24 російські безпілотники

У ніч на 12 жовтня Росія знову атакувала Україну. Згідно з повідомленням Повітряних сил, українським силам вдалося збити 24 ворожі безпілотники.

Атаки відбулися з Білгородщини та Курська та Приморсько-Ахтарська. До відбиття нападу були задіяні зенітні ракетні війська, РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. У результаті протиповітряного бою було збито 24 ворожі безпілотники у Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Миколаївській та Херсонській областях.

Крім того, два ворожі безпілотники було втрачено через активну протидію РЕБ.

Нагадаємо, вночі 12 жовтня сталася пожежа на нафтобазі в Ровеньках, Луганська область. Українські жителі спостерігали вибухи в районі міста Ровеньки. Міністерство оборони РФ повідомило, що збило 47 українських безпілотників.

Пізніше Генштаб ЗСУ підтвердив удар по складу паливно-мастильних матеріалів у районі міста Ровеньки, де зберігалися нафта та нафтопродукти для армії РФ.

Також вночі на 7 жовтня окупований Крим зазнав атаки безпілотниками. У результаті спалахнула пожежа на нафтобазі у Феодосії. Згодом Сили оборони України підтвердили успішний удар по морському нафтовому терміналу в Феодосії, який належав противнику.

Феодосійський морський нафтовий термінал є найбільшим таким об'єктом в Криму, з обсягом резервуарних ємностей 250 тис. кубічних метрів. На Кримському півострові працює ще один такий термінал у Севастополі, але Феодосійський є більшим і має мережу залізничних колій.

Наразі на нафтобазі в Феодосії триває пожежа.

Читайте також