Нічна атака на Україну: скільки ракет та дронів збили системи ППО

Антиракетна оборона України в режимі бойової готовності
Антиракетна оборона України в режимі бойової готовності

У ніч на 19 жовтня російські окупанти влаштували авіаційний обстріл України за допомогою керованих ракет, ударних безпілотників типу Shahed та невстановлених дронів. Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

«Радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід понад 100 повітряних цілей: до 98-ми ворожих безпілотників та шість керованих ракет Х-59/69», – йдеться у повідомленні.

Повітряні сили повідомляють, що під час протиповітряного бою було збито чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69.

Також ЗСУ успішно знищили 42 ворожих безпілотники в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Миколаївській та Херсонській областях. Щодо 46 російських безпілотників, втрачених локаційно, інформація досі уточнюється і оновлюється.

Нагадаємо, що у ніч на 19 жовтня росіяни здійснили авіаційний удар по Шосткинській громаді Сумської області, використовуючи керовані авіаційні бомби та безпілотники Shahed. Цей обстріл призвів до поранення семи людей та пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури. Про це повідомляє Сумська організація військових дільниць.

Також сьогодні росіяни провели атаку ракетами та безпілотниками на Черкащину, в результаті чого загинула жінка.

Додатково, мер Києва Віталій Кличко повідомив про те, що уламки безпілотного літального апарату пошкодили жінку в одному з районів міста: «У Дарницькому районі столиці під час ворожого нападу одна жінка постраждала. Вона госпіталізована і знаходиться на операційному столі. Фрагмент безпілотника пролетів крізь вікно балкону і потрапив у її приміщення».

Згодом стало відомо, що в Дарницькому районі пошкоджено фасади кількох будинків, балкони були розбите, а також були пошкоджені автомобілі і один з ресторанів.

Читайте також