Нічна атака РФ: звідки летіли ворожі цілі і скільки вдалося збити

Вночі 29 травня українські військові знищили 37 російських ракет і 29 дронів.

Окупанти одночасно атакували Україну з різних напрямків та різними типами озброєння, повідомили у командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Російські окупанти атакували військові об'єкти та об'єкти критичної інфраструктури України крилатими ракетами та ударними дронами.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Загалом ворог випустив до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев'яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря. Окрім того, з північного та південного напрямків противник атакував іранськими БпЛА Shahed-136/131. Усього близько 35 ударних дронів.

Протягом ночі протиповітряна оборона працювала у зонах відповідальності всіх повітряних командувань Повітряних Сил: "Центр", "Схід", "Південь" та "Захід". Окрім ракет та іранських дронів знищено також один розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.

"Наша протиповітряна оборона робить усе можливе, аби знищувати якомога більше ворожих цілі! Чекаємо на чергове посилення від партнерів новими системами ППО, посилено працюємо над реалізацією наших планів у створеній авіаційній коаліції! Дякую захисникам неба за успішну бойову роботу!" наголосив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Російська атака на Київ у ніч на 29 травня була комбінованою, з різних напрямків. Загалом, силами і засобам української ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено., повідомили у Київській МВА.

Україною вночі 29 травня ширилась повітряна тривога. Повідомляли про пуск ракет з району Каспійського моря. Звуки вибухів чули у Києві та області, а також на Вінниччині, Одещині та Львівщині.