Зеленський закликав країни НАТО збивати російські ракети над Україною

Зеленський закликав країни НАТО збивати російські ракети над Україною

Президент України Володимир Зеленський висловив своє обурення тим, що західні союзники занадто довго затягують прийняття ключових рішень щодо надання військової допомоги Україні. Про це глава держави заявив у інтерв'ю агентству Reuters.

Він висловив думку, що допомога з боку Заходу є важливим кроком, але дуже пізнім. "Кожне рішення, до якого ми приходимо, а потім і всі разом, затримується на рік", - зауважив Зеленський. Він вказав, що союзники могли б прийняти безпосередні заходи, такі як збивання російських ракет, що запущені з їхньої території, про що свідчать дії Ізраїлю.

Президент сказав, що РФ використовує в Україні близько 300 літаків, в той час як нашій країні для захисту потрібно 120-130 винищувачів F-16. Він також зазначив, що якщо неможливо отримати таку кількість літаків західної конструкції, то партнери могли б збивати ракети зі своєї території.

Зеленський закликав союзників здійснювати ці дії, оскільки це не було б нападом або участю у війні. Він впевнений, що західні партнери мали б здатність виконати такі дії.

В цілому, президент висловив своє розчарування у повільному темпі прийняття рішень щодо військової допомоги Україні з боку Заходу, наголосивши на необхідності безпосередньої допомоги союзників у захисті країни.

Зеленський підкреслив, що НАТО неможливо врятувати Україну, і наголосив на тому, що альянс повинен бути здатний допомогти в разі військової агресії.

Читайте також: