Нідерланди хочуть позбавити українських біженців однієї пільги – ЗМІ

Українські біженці у Нідерландах можуть втратити частину своїх пільг, стверджує видання Dutchnews. За даними CBS, близько 46% українських біженців знайшли роботу у країні. Проте, місцева влада зазначає, що складно контролювати ці виплати та пропонує попросити працевлаштованих українців платити за послуги самостійно.

Депутат від партії НСК Каспер Велдкамп стверджує, що українці, які отримують дохід та безкоштовне житло, повинні платити за них.

Більше половини українців працюють. Це надзвичайно хороший прогрес. Але я не вважаю справедливим, якщо той, хто працює, отримує дохід і отримує безкоштовне житло, не повинен платити нічого. Чесний особистий внесок здається мені розумним.

Інший депутат Катя Пірі також погоджується з цим підходом та зазначає, що українці, як і всі інші, мають робити свій внесок у власне житло.

Українці, які тут працюють, мають зробити свій внесок у власне житло. Це те, що мають робити шукачі притулку та люди, які отримують пільги. До українців треба ставитись так само, як до всіх інших у цій країні.

Влада Нідерландів вже закликала українських біженців переселятися до орендованого житла. Більше 100 тисяч українців вже знайшли притулок у Нідерландах. Проте, проблема розміщення зберігається, а муніципальні притулки заповнені майже на 100%.

Центральне бюро планування Нідерландів стверджує, що міграція не вирішить проблему нестачі робочої сили у країні в майбутньому.