Нідерланди виділять Україні 100 млн євро на боєприпаси

Нідерланди виділять 100 мільйонів євро для підтримки України

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте оголосив про виділення своєї країни 100 мільйонів євро на придбання боєприпасів для України з метою посилити захист від російських атак.

"Через два роки після вторгнення, українські війська продовжують сміливо вистояти на передовій. Але ми також бачимо, що Росія продовжує тискати на нашу країну. Це ставить великі вимоги до тих, хто її захищає", - зазначив Марк Рютте.

Прем'єр-міністр підкреслив, що він разом з главами держав і урядів багатьох інших країн був у Парижі на зустрічі з президентом Франції для обговорення підтримки України.

"Найголовніше - не лише обіцяти, але й виконувати дане слово. І ми ще повинні розглянути можливість прийняття інших заходів. Тому Нідерланди передбачають виділення понад 100 мільйонів євро на швидку поставку сотень тисяч артилерійських снарядів до України за чеською ініціативою", - додав Марк Рютте.

Рютте також вважає, що Путін готується до тривалої війни, тому Нідерланди уклали безпекову угоду з Україною.

"Ми повинні продовжувати демонструвати свою непохитність і тим самим показувати, що час працює проти Росії. Тому Нідерланди уклали безпекову угоду з Україною, що дозволить підтримувати цю країну щонайменше на протязі наступних 10 років", - підбив підсумок прем'єр-міністр Нідерландів.

Джерело: УНН