Німеччина не пускає всіх підряд: що чекає українців на кордоні

Україна - непрохідна кордонам Німеччини
Україна - непрохідна кордонам Німеччини

Українці, які планують поїздку до Німеччини, зазнають посиленого прикордонного контролю, який почав діяти з вересня цього року. Канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив, що ці додаткові перевірки продовжуватимуться тривалий час.

Шольц заявив, що влада буде впроваджувати ці заходи так довго, як це необхідно для забезпечення безпеки країни та зменшення нелегальної міграції. Він визнав, що перевірки можуть створювати труднощі та роздратування серед пасажирів, але вони є необхідними для вирішення поточних проблем з міграцією. Про це повідомляє dpa.

Додаткові перевірки є частиною заходів для боротьби з нелегальним перетином кордону. З моменту їх впровадження було відмовлено у в'їзді більше 30 тис. осіб.

Це означає, що українцям, які планують подорож до Німеччини, варто готуватися до можливих затримок на кордоні. Час перетину кордону може збільшитися через тимчасові перевірки документів.

Також існує ймовірність того, що в деяких випадках людину можуть не пустити в країну, якщо її документи або статус не відповідають вимогам. Влада Німеччини ввела ці заходи для більш ефективного контролю над ситуацією з нелегальною міграцією та для збереження стабільності у країні.

Контроль на кордонах Німеччини

Нагадаємо, Німеччина зміцнює контроль на всіх своїх сухопутних кордонах. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ ФРН. Тимчасовий внутрішній прикордонний контроль на всіх сухопутних кордонах Німеччини діє з 16 вересня 2024 року з метою зміцнення внутрішньої безпеки та зменшення нелегальної міграції.

Читайте також