Німеччина скоротить витрати на українських біженців: змінилися пріоритети

Витрати на біженців у Німеччині зменшуються
Витрати на біженців у Німеччині зменшуються

Уряд Німеччини планує знизити витрати на мовні та інтеграційні курси для іммігрантів у 2025 році. Згідно з проектом бюджету Федеральне міністерство внутрішніх справ зменшить фінансування цих програм з 1,1 мільярда євро до 500 мільйонів євро.

Про це повідомляє німецька газета Süddeutsche Zeitung (SZ).

Причиною такого рішення є необхідність економії коштів та зміна пріоритетів на користь внутрішньої безпеки. Уряд Берліна сподівається на фінансову підтримку від Єврокомісії, у зв'язку з великою кількістю українських біженців, яких прийняли Німеччина, Польща та Чехія.

Одночасно уряд зазначає, що ефективність інтеграційних курсів не завжди висока, тому планується перегляд їхньої концепції з метою оптимізації витрат.

Загальний бюджет Міністерства внутрішніх справ на 2025 рік збільшиться до 13,75 мільярда євро з 13,34 мільярдів цього року. Додаткові кошти будуть спрямовані на посилення органів безпеки.

Федеральна поліція отримає додатково 417 мільйонів євро, федеральне відомство кримінальної поліції - 115 мільйонів євро, а федеральне відомство цивільної оборони - 72 мільйони євро.

Нагадаємо, ми раніше повідомляли про зміну правил для біженців з України в країнах Європейського Союзу цього літа.

Читайте також