Німецька опозиція запропонувала позбавити деяких українців соцдопомоги

Українці без соцдопомоги
Українці без соцдопомоги

Німецька опозиція пропонує скасувати грошову допомогу українським біженцям, які не працюють офіційно. Про це заявив генеральний секретар німецької партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Карстен Ліннеманн в інтерв'ю Funke.

За даними генсека, у Німеччині є багато людей, які не хочуть працювати. Він вважає, що держава має допомагати лише тим, хто потребує цього допомоги.

Ліннеманн впевнений, що потрібні зміни в політиці Німеччини. Він стверджує, що система соціальної підтримки повинна бути справедливою, а сучасна базова допомога є несправедливою.

Опозиціонер також акцентує на тому, що в багатьох європейських країнах відсоток українців, які працюють, набагато вищий, ніж у Німеччині. Він вважає, що це свідчить про відсутність стимулів до праці.

Ліннеманн наголошує, що українці допомагають захищати свободу німців, але, якщо вони потребують допомоги, то повинні знаходити працю.

Нагадаємо, що Німеччина планує зниження податків для залучення більше іноземних кваліфікованих спеціалістів. Уряд працює над ініціативою зростання, яка передбачає звільнення нових іноземних працівників від податків протягом перших трьох років роботи в країні.

Крім того, в Німеччині створено спільну платформу EU Talent Pool, де громадяни країн, які не є членами ЄС, можуть знайти роботу в країнах-членах ЄС.

Читайте також