Німецькі фермери заблокували переходи на польському кордоні

Фермери в Німеччині заблокували два прикордонні переходи з Польщею, перекривши дорогу тракторами в Любішині та Росовці біля Щецина, що призвело до неможливості в'їзду до Німеччини. Польські фермери також прибули на перехід у Любішині, щоб підтримати своїх колег.

У Бранденбурзі, прикордонній землі Німеччини, протестувальники оголосили про намір заблокувати 40 місць, зокрема з'їзди з автомагістралі А11, яка веде до Щецина.

Протести німецьких фермерів розпочалися 8 січня і закінчаться великою маніфестацією у Берліні 15 січня. Головна їхня вимога полягає у неприпустимості скорочення державних субсидій на сільське господарство та збереженні податкових пільг на сільськогосподарське дизельне пальне.

Акція блокування автомагістралей у Німеччині призвела до перебоїв у русі транспорту.

Польські фермери, починаючи з 4 січня, відновили акцію протесту на кордоні з Україною, плануючи заблокувати пункт пропуску "Медика-Шегині". Вони заявили, що не будуть затримувати машини з гуманітарною допомогою і товарами, що швидко псуються, та рух легкових автомобілів і автобусів відбуватиметься у звичному режимі.