Німецький депутат вигадав, як стимулювати працювати біженців з України

Олександр Добріндт, голова німецької парламентської фракції ХДС, заявив, що більшість українців, які знаходяться в Німеччині, поки що не працюють. Він висловив своє несхвалення щодо нинішньої практики фінансової підтримки українських біженців.

За словами Добріндта, менше 20% українців, що проживають в Німеччині, знайшли роботу. У порівнянні з Нідерландами та Польщею, де цей показник становить більше 70%, це свідчить про неправильні стимули, які надаються в Німеччині. Він вважає, що після двох років з початку агресії Росії проти України настав час зайнятися цим питанням.

За думкою голови фракції, головною метою має бути пропозиція роботи кожному українському біженцю, який досяг дорослого віку. Якщо біженець відхиляє роботу, його допомога має бути зменшена. Згідно із законом про допомогу біженцям, українські переселенці мають отримувати фінансову допомогу впродовж перших кількох місяців. Усього ж, у разі прийняття роботи, виплата допомоги вже не буде потрібна.

Також в уряді Німеччини обговорюється можливість прийняття заходів для полегшення ситуації з українськими біженцями. Зокрема, міністр праці Німеччини, Губертус Хайль, закликає роботодавців брати до роботи українців навіть без належного рівня володіння німецькою мовою.

Міністр зазначає, що роботодавці готові приймати цих людей, навіть якщо вони мають лише базові знання німецької мови. Він також наголошує, що українці можуть вчити мову не тільки на спеціальних курсах, але й під час роботи. За даними міністра, уже 100 тисяч українців успішно пройшли інтеграційні курси німецької мови, а багато інших планують їх закінчити в найближчий час.