Норвегія відкрила перший космодром у континентальній Європі: подробиці

У Норвегії був відкритий перший космодром у континентальній Європі - Andoya. Офіційна церемонія відкриття відбулася на початку листопада 2023 року на острові Андоя. Космодром є частиною компанії Andoya Space і буде використовуватися європейською компанією Isar Aerospace для запуску ракет. Відтак повідомляє видання Space.

Космодром Andoya належить компанії Andoya Space та знаходиться на острові Андоя. Цей космодром буде використовуватися європейською аерокосмічною компанією Isar Aerospace для запуску ракети Spectrum, яка є важливим кроком у реалізації їхніх амбіцій.

Після завершення будівництва космодрому, Andoya Spaceport отримає кілька стартових майданчиків для відправки малих та середніх супутників у космос. Але перший майданчик, а також основна інфраструктура, будуть належати Isar Aerospace і будуть використовуватися компанією згідно їхніх специфікацій.

Космодром буде забезпечений декількома стартовими майданчиками для запуску малих і середніх супутників. Його розташування ідеально підходить для запуску супутників на сонячно-синхронну орбіту та на полярні орбіти.

Блок галереї

Згідно Space, на ринку аерокосмічних послуг є великий попит на космодроми, які можуть запускати супутники на ці типи орбіт, оскільки їх бракує у світі.

Isar Aerospace повідомили, що за останні п'ять років компанія зробила значний внесок у розвиток космічного простору. Вони побудували ракету, яка забезпечить Європі незалежний доступ у космос. Разом із Andoya Spaceport вони створили необхідну інфраструктуру та перший стартовий майданчик на континентальній Європі.

Andoya Spaceport є ідеальним місцем для запуску супутників на сонячно-синхронну орбіту і полярні орбіти. На ринку є велика потреба у майданчиках для запуску супутників на такі орбіти, оскільки на Землі немає багато підходящих місць. За словами представника Andoya Spaceport, відкриття космодрому дозволить здійснити перший запуск з континентальної Європи.