Норвегія змінила правила захисту українських біженців

Правила захисту українських біженців в Норвегії
Правила захисту українських біженців в Норвегії

Норвегія змінила політику щодо захисту українських біженців. Починаючи з 27 вересня автоматичне надання притулку для громадян України з шести західних областей було скасовано.

За даними Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, ця інформація опублікована на сайті уряду Норвегії.

Зміни стосуються жителів Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської та Рівненської областей. Директорат у справах іноземців Норвегії (UDI) вважає ці регіони безпечними.

Тепер українці з цих областей проходять індивідуальну оцінку потреби в захисті. Це означає, що вони можуть бути відмовлені в наданні притулку, якщо їхня ситуація не відповідає критеріям захисту.

Норвезький уряд пояснює, що ці зміни необхідні для контролю і сталості міграційних процесів, а також для забезпечення рівної допомоги українцям, які справді мають потребу.

Дуже важливо зауважити, що нові правила не впливають на статус українців, які вже отримали тимчасовий захист у Норвегії, та членів їх сімей. Також ці правила не стосуються осіб, яким пропонується медична евакуація до Норвегії за програмою Medevac, і членів їх сімей.

Ми також раніше повідомляли про інші критерії, що не дають право на тимчасовий захист в Норвегії.

Читайте також