Нова допомога від Німеччини та скасування санкцій проти бізнесменів з РФ. Головне за 10 квітня

Україна отримала нову військову допомогу від Німеччини. Ця допомога включає артилерійські боєприпаси, зброю і безпілотні літальні апарати. Серед них - тисячі снарядів, розвідувальні дрони, штурмові гвинтівки, машини для розмінування та набої.

Суд Європейського Союзу скасував персональні санкції проти російських бізнесменів Петра Авена і Михайла Фрідмана. Суд вважає, що підстави для включення їх до санкційного списку не є достатньо обґрунтованими.

Служба безпеки України завадила втечі з країни колишнього народного депутата, який сприяв збройній агресії Росії. Зловмисника затримано поблизу прикордонного пункту пропуску на Одещині.

Президент України Володимир Зеленський пояснив, що контрнаступ Збройних Сил України був невдалим через те, що росіяни заздалегідь дізналися про плани України. Крім того, він зазначив, що українські війська не були належним чином оснащені.

Національний авіаційний університет очолила депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова. Вона стала першою жінкою на цій посаді.