Нова концепція бронювання співробітників, вибухи у Курську: головне за ніч

У Верховній Раді запропонували нову концепцію бронювання працівників, за якою бізнес зможе забронювати до 50% від військовозобов'язаних співробітників. Про це повідомляє Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) за підсумками зустрічі з головою економічного комітету ВР Дмитром Наталухою.

Зараз заброньовано близько 540 тисяч осіб, але більше мобілізаційне навантаження несе бізнес. Тому пропонується модель економічного бронювання, яка дозволить бізнесу забронювати 50% від військовозобов'язаних співробітників. Умова бронювання - відсутність податкових боргів та сплата військового збору на кожного працівника.

Для бронювання співробітників потрібно пройти кілька кроків: сплатити збір, пройти верифікацію, оновити дані у відповідних органах.

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США продовжать шукати способи надання екстреної підтримки Україні, оскільки законодавці в Палаті представників затягують з рішенням про допомогу. Він закликав Ізраїль не надавати фінансову допомогу Україні. Також у Німеччині затримали російське судно із підсанкційними товарами. Міністерство закордонних справ Великої Британії викликало посла Ізраїлю після авіаудару в Секторі Гази. Росіяни скаржаться на наліт дронів на Курськ.