Нові графіки відключень та «Рамштайн-22». Головне за 20 травня

Схема розетки для відключень по всій Україні
Схема розетки для відключень по всій Україні

В Україні вводять графіки відключення світла, міністр оборони США Ллойд Остін відкрив засідання "Рамштайн-22", у Німеччині стався напад на українського підлітка. Ці та інші новини 20 травня:

"Укренерго" запроваджує графіки погодинних відключень

Завтра весь день в Україні будуть чинні графіки відключення світла для населення та промислових споживачів. "З 00:00 і протягом доби по всій території України для промислових та побутових споживачів будуть діяти графіки погодинних відключень", - повідомляє прес-служба "Укренерго". Графіки застосовуються в разі порушення лімітів споживання, про що повідомляють кожну обленерго.

"Рамштайн-22": глава Пентагону відкрив засідання з питань оборони України

Сьогодні міністр оборони США Ллойд Остін відкрив засідання Контактної групи з питань оборони України "Рамштайн-22". Він підкреслив складну ситуацію на фронті та мужність та успіхи українських військових. Учасники засідання обговорять війну Росії в Україні та продовжать координацію для забезпечення ЗСУ необхідними засобами для захисту своєї країни.

У Німеччині стався напад на українського підлітка

У німецькому місті Дортмунд 15-річний український підліток отримав ножове поранення. За інформацією видання Bild, напад стався після конфлікту між українським підлітком і деякими іншими особами. Зловмисника наразі розшукує поліція, а потерпілого доставили до лікарні.

Зеленський звинуватив Захід у повільній допомозі

Президент Володимир Зеленський заявив, що західні союзники занадто довго розглядають питання надання військової допомоги Україні. Він наголосив на важливості отримання військової допомоги, зокрема, систем протиповітряної оборони, і зазначив, що кожне рішення затримується на рік. Ці зауваження зроблені в небезпечний для України час, коли Росія продовжує агресію на сході країни.

Папа Римський закликав до миру

Папа Римський Франциск закликав припинити війну в Україні та між Ізраїлем і ХАМАС. Він зазначив, що мир, досягнутий через переговори, завжди кращий за війну. Папа також висловив свою молитву за мир і закликав всіх до зупинення війни.

Інші новини:

- Кабінет Міністрів дозволив співробітникам ТЦК виписувати повістки цілодобово;

- Фанати помітили емблему Московського патріархату на формі боксера Усика;

- З'явилися дані про регіони України з найбільшою кількістю ухилянтів;

- Міністерство оборони назвало терміни впровадження електронного військового квитка;

- Розслідування справи Гринкевича завершило ДБР.

Читайте також