Нові санкції проти РФ та 200 млн євро допомоги від Нідерландів. Головне за 2 вересня

Логотип Нідерландів та зображення рубля
Логотип Нідерландів та зображення рубля

Нідерланди оголосили про новий пакет допомоги Україні, Зеленський ввів у дію санкції проти РФ, Польща призначила нового посла в Україні. «Главком» зібрав головні новини 2 вересня, щоб ви були в курсі подій.

Нідерланди надають допомогу Україні на понад 200 млн євро

Прем'єр-міністр Нідерландів Дік Схоф оголосив про новий пакет допомоги Україні на суму понад 200 млн євро. Він наголосив, що Україна може розраховувати на подальшу підтримку та взаємодію з боку Нідерландів.

Зеленський запровадив санкції проти Росії

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти Росії. Охопленою санкціями стала голова окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо та інші особи, які сприяють окупантам на тимчасово окупованих територіях. Також санкції застосовуються проти компаній, які допомагають обслуговувати аеродроми, де базується військова авіація ворога.

Новий посол Польщі призначений в Україні

Україна прийняла нового посла Польщі Пьотра Лукасевича, який замінив Ярослава Гузу на цій посаді. Лукасевич має досвід в політиці та дипломатії, а також є полковником запасу Збройних сил Польщі.

НБУ ініціює дерусифікацію монет

Національний банк України пропонує змінити назву розмінних монет з "копійка" на "шаг". Це зроблено з метою відновлення історичної справедливості та відродження національних традицій.

Путін відвідав Монголію без арешту

Попри ордер Міжнародного кримінального суду на арешт Володимира Путіна, російському диктатору вдалося відвідати Монголію без наслідків.

США конфіскували літак Мадуро

Сполучені Штати Америки конфіскували літак Ніколаса Мадуро і переправили його у Флориду, оголошивши про додаткові санкції відносно Венесуели.

Читайте також