Новий глава комітету зі свободи слова засудив журналістів, які підглядають у телефони депутатів

Eed>|"Op_Ap"!

З появою нового глави комітету зі свободи слова Ярослава Юрчишина, з'явилася нова позиція по відношенню до роботи журналістів. Він закликав не дегуманізувати депутатів і не перетворювати їхній побут на новини.

:;“WYOO” GWO=«hrffwnnau»> Багато журналістів експлуатують незначні деталі, що відбуваються у повсякденному житті політиків, та дегуманізують їхні родичі. Але чому діти та дружини політиків повинні страждати через їхні політичні дії? Юрчишин вважає, що це призводить до повної дегуманізації державних службовців і викликає його невдоволення.

На його думку, журналісти не повинні перетворювати всім інформаційним простором на "жовту пресу". Вони повинні знаходити баланс між безпекою і доступом до інформації, а також писати про смисли, якість суспільних відносин і свободу слова. Однак, він відмовився виправдовувати політиків за їхні посади.

Верховна Рада України обрала Юрчишина головою Комітету з питань свободи слова, представника фракції "Голос".

Юрчишин також висловив сумнів щодо ефективності національного телемарафону.

Першими кроками нового голови комітету стануть зустрічі з журналістськими об'єднаннями, перезапуск Експертної ради та спільна підготовка кроків з журналістськими середовищами.