Новий командувач ТрО керував Внутрішніми військами МВС під час розгону Майдану

Новий командувач Сил тероборони ЗСУ Ігор Плахута раніше очолював Внутрішні війська МВС під час розгону Майдану у 2013 році. Близько 400 бійців внутрішніх військ та спецзагону "Беркут" брали участь у зачистці урядового кварталу.

Плахута на той час займав посаду начальника управління Південного територіального командування Внутрішніх військ і брав участь у переговорах з активістами у січні 2014 року.

Раніше він також служив командиром Окремої президентської бригади і очолив 169-й навчальний центр.

Сьогодні президент Зеленський замінив командувачів Об'єднаних сил, Десантно-штурмових військ і Сил територіальної оборони. Сергія Наєва звільнили з посади командувача Об'єднаних сил, його замінив Юрій Содоль. Командувачем Десантно-штурмових військ став Ігор Скибюк. Аналогічно, Ігор Плахута призначений новим командувачем Сил територіальної оборони.

Глава держави також призначив Олександра Павлюка командувачем Сухопутних військ ЗСУ і Анатолія Баргилевича новим керівником Генштабу ЗСУ. Раніше глава держави також відправив у відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, а новим головнокомандувачем став Олександр Сирський.

Зміни в Збройних силах України продовжуються, а президент Зеленський призначив нових керівників у різних підрозділах військових структур.

Читайте також:

  • Улюблений генерал Зеленського. Тепер офіційно
  • «Пристебнутися не завадить». Що після Залужного?
  • Молода команда Сирського. Досьє