Новий контрнаступ України: коли і якими силами він розпочнеться

Українські військові на передовій
Українські військові на передовій

За інформацією видання The Times, Україна планує здійснити новий контрнаступ у 2025 році. Для цього будуть використані західна техніка та нові бригади, які уже активно формуються.

The Times передбачає, що російські війська продовжать наступальні дії на південному сході України та можуть втратити Покровськ, важливий автомобільно-залізничний вузол, цієї осені. Це буде тривалою та кривавою боротьбою, в якій росіяни втрачатимуть до тисячі військових на день.

Прогнозується, що російський наступ на Донбасі досягне свого піку після падіння Покровська, а після цього бойові дії стануть локальними. У цей період обидві сторони будуть відновлювати сили для подальших операцій.

З 2025 року Україна планує провести контрнаступ з використанням нової західної техніки. Ймовірно, Київ отримає дозвіл на використання американських ракет ATACMS та британських ракет Storm Shadow для ударів по цілях на території Росії. Крім того, українські сили вже успішно використовують власні ракети та безпілотники, завдаючи ударів по російських складах боєприпасів.

Важливим фактором у цій війні є зменшення російської переваги у вогневій потужності. На початку року російські війська мали перевагу в 8 артилерійських снарядів на кожен випущений українською стороною, але тепер це співвідношення зменшилося до 3 проти 1.

Україна отримує підтримку від західних партнерів, зокрема через збільшення виробництва боєприпасів. Однак союзники Росії, такі як Китай, Північна Корея та Іран, вимагають фінансової компенсації за свою допомогу, що додатково тисне на російську економіку.

Нагадаємо, що українські військові на Донбасі застосовують тактику відступу.

Читайте також