Новий контрнаступ України та звільнення командувача ОК «Південь». Головне за 12 квітня

Україна планує розпочати нову наступну річ. Генерал-майор Андрій Ковальчук оголосив про свою відставку з посади, а також про повернення 99 полеглих оборонців. Щоб ви були в курсі головних подій, "Главком" склав добірку новин на 12 квітня.

Україна обіцяє контрнаступ у 2025 році

У наступному році Україна планує розпочати нову наступну річ. Українська влада просить міжнародних партнерів допомогти в протистоянні на війні у 2024 році. Україна зацікавлена у наземному зенітно-ракетному комплексі середньої дальності (Sampt), який Франція розмістила в Румунії для захисту повітряного простору союзників, включаючи ракети. Щоб витримати, Україна повинна переглянути свої методи ведення бойових дій.

Командувач ОК "Південь" Ковальчук оголосив про відставку

Генерал-майор Андрій Ковальчук, який був командувачем Оперативного командування "Південь", оголосив про свою відставку з посади. Він переходить до сфери навчання військовослужбовців. Ковальчук звернувся до військовослужбовців, подякував за два з половиною роки служби і нагадав про звільнення окупованих територій. Він також повідомив, що залишається в армії та надалі буде виховувати молодих офіцерів.

Україна повернула тіла загиблих оборонців

Україна повернула 99 тіл загиблих оборонців після проведення репатріаційних заходів. Це включає 77 тіл з Донецького напрямку, 20 з Запорізького напрямку і 2 з Харківського напрямку. Решта тіл будуть перевезені до визначених державних установ для встановлення особи загиблих воїнів.

Ветеран АТО розповів про Залужного

Ветеран російсько-української війни та аналітик Тарас Чмут розповів, що Валерій Залужний планував змінити хід війни шляхом використання безпілотних технологій на полі бою. Він хотів зрівняти кількісну перевагу російської сторони. Однак Чмут не вбачає, що розвиток штучного інтелекту може миттєво змінити хід війни.

Міністр енергетики радить українцям запастися генераторами

Міністр енергетики Герман Галущенко радить українцям запастися генераторами та павербанками, оскільки російські загарбники намагаються знищити енергетичну інфраструктуру України. Він зазначив, що найскладніша ситуація зараз у Харкові, де частково відключається електрика.