Новий міністр оборони РФ приречений на поразку - The Hill

Міністр оборони РФ з позначками напередодні поразки
Міністр оборони РФ з позначками напередодні поразки

Останні зміни в російському уряді викликали суперечливі оцінки, але всі погоджуються, що призначення Андрія Білоусова міністром оборони - це краще для режиму.

За даними The Hill, Білоусов вважається експертом, який найкраще підходить для боротьби з корупцією в армії та інтеграції військової економіки з громадянською.

"Але насправді Білоусов майже напевно зазнає невдачі. Тому його призначення - це не геніальна стратегія президента Росії, а свідчення його некомпетентності", - пише видання.

За оцінками видання, Білоусов підтримує модель дирижерства в економіці, де держава, а не ринок, впливає на рішення щодо інвестицій, виробництва і споживання.

"Цей підхід відповідає уподобанням Путіна і може привести до збройного спрямування російської економіки, але за високу ціну для звичайних громадян", - стверджується в статті.

Згідно з The Hill, ще гірше для репутації Білоусова є той факт, що він був частиною корумпованого путінського режиму протягом двох десятиліть.

"У будь-якому випадку Білоусов не зможе позбавити армію від корупції. Якщо він бездоганний, його всі зненавидять та не співпрацюватимуть з ним, особливо після двадцятирічного бездіяльності. А якщо він забруднений, то не зможе нічого змінити", - зазначає видання.

Крім того, Білоусову доведеться працювати з начальником Генштабу РФ генералом Валерієм Герасимовим. Ймовірно, вони не знайдуть спільну мову та стануть у прохолодних стосунках, особливо якщо Білоусов спробує втрутитися в військові питання, вважається в The Hill.

Таким чином, вирішення Путіна призначити Білоусова - це ще одна з його стратегічних помилок, оскільки хаос в органах влади, які приймають рішення про ведення війни, не сприяє Росії і грає на користь України, підкреслюється в статті.

За словами експерта The Hill, причиною такого призначення є те, що Путін, так само як і Білоусов, "не відрізняється новаторським мисленням та вмінням вирішувати проблеми". Російський правитель, який займає цю посаду вже чверть століття, "особливо схильний до посередності та насильства, які, сподівається, компенсують його некомпетентність".

Джерело: УНІАН

Читайте також