Новий очільник БЕБ та справедлива система бронювання. Головне за 9 квітня

Уряд України оголосив про плани оновлення системи бронювання об'єктів критичної інфраструктури. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він доручив профільним міністерствам внести оновлену постанову та визначити перелік об'єктів і підприємств, до яких буде застосовуватись бронювання. Шмигаль зазначив, що обороноздатність України є пріоритетом, і регулярні рішення приймаються з метою посилення оборонної потужності країни.

Наразі Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві підлітка на станції фунікулера. Підозрюваного будуть тримати під вартою до 5 червня.

В Кабінеті міністрів також було призначено нового виконувача обов'язків директора Бюро економічної безпеки України. Цим став Сергій Перхун, раніше займаючий посаду заступника директора Бюро. Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві підлітка, а СБУ відсторонила керівника Департаменту кібербезпеки Іллю Вітюка. Українські хакери також атакували підприємство критичної інфраструктури в Москві, знищивши його ІТ-інфраструктуру.