Новий посол України в Британії та демобілізація строковиків. Головне за 7 березня

Президент Володимир Зеленський підтвердив кандидатуру Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії та Північній Ірландії.

Міністерство закордонних справ України направило запит на згоду до британської сторони.

Швеція стала членом НАТО

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів почало продавати арештовані активи через Prozorro.Продажі. Перший аукціон, на який виставили 1201 тонну зерна озимої пшениці четвертого класу, відбувся 7 березня.

Лот складався з трьох партій пшениці, заарештованих рішенням суду. Річ стосувалася незаконного вирощування сільськогосподарських культур на землях оборони без дозволу Міністерства оборони України.

За даними Міністерства закордонних справ України, Швеція стала 32-м членом НАТО. Церемонія підняття прапора Швеції над штаб-квартирою НАТО в Брюсселі відбудеться 11 березня. У церемонії прийме участь прем'єр-міністр Ульф Крістерссон.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби. Згідно з документом, українських військовослужбовців строкової служби звільнять у запас у квітні-травні цього року з Збройних сил, Державної спеціальної служби транспорту та інших військових формувань.

Комерційний директор Ukr.net Роман Скрипник повідомив, що сайт Ukr.net був тимчасово недоступний через блокування домену українським реєстратором доменних імен Network Solutions. Однак, близько 17:00 сайт знову став доступним для використання.