Новий тренд: як змінилася ситуація із працевлаштуванням українських біженців у Німеччині

Українські біженці знаходять роботу в Німеччині
Українські біженці знаходять роботу в Німеччині

Зростання рівня працевлаштування українських біженців у Німеччині, заявив канцлер ФРН

Очільник відомства канцлера ФРН Вольфґанґ Шмідт повідомив про значне зростання рівня працевлаштування українських біженців у Німеччині в жовтні 2024 року. За представленими даними, кількість працюючих українців зросла з 23% до 29% за останній рік, повідомляє Deutsche Welle.

Основним фактором такого зростання став вдосконалений система консультаційних послуг для українських громадян. Крім того, німецький уряд активно працює над вирішенням проблеми дефіциту кваліфікованих кадрів та планує запровадити "найсучасніше імміграційне законодавство у світі" починаючи з наступного року, за словами Шмідта.

У середині 2024 року вже офіційно працевлаштовано 266 тисяч громадян України у ФРН, що на 71 тисячу більше у порівнянні з жовтнем минулого року. Однак, лише 213 тисяч з них працюють на посадах з повною зайнятістю та соціальними відрахуваннями, зазначив міністр праці Губертус Гайль.

За даними Федерального агентства з праці, з 1,65 мільйона українських біженців у Німеччині, близько 530 тисяч осіб вважаються працездатними. Таким чином, враховуючи всі форми зайнятості, близько половини працездатних українців працюють на повну зайнятість.

Варто відзначити, що деякі українці працюють на умовах часткової зайнятості або на "мініроботах" з заробітною платою менше 538 євро на місяць, які за німецьким законодавством не передбачають соціальних відрахувань.

Читайте також