Оберіть день для посадки зелені, часнику та цибулі: місячний посівний календар на листопад

В останній місяць осені, особливо в листопаді, городнику потрібно бути надзвичайно активним. В цей час необхідно добре обирати дні і швидко займатися посівом озимих культур, дерев і вкриттям на зиму вразливих рослин.

  • 1 листопада - проводимо збирання пізнього врожаю для зберігання, саджаємо цибулю, селеру та петрушку на зелень. Можна також розпушувати і покривати грунт, саджати квіти з довгими і кучерявими стеблами, а також укривати троянди і клематиси на зиму. У цей день можна також видалити сухі гілки, лікувати хвору кору дерев, білити стовбури та обробляти сад від шкідників. Але не рекомендується пересаджувати рослини.
  • 2-4 листопада - ці дні надзвичайно родючі. Зараз можна садити озиму цибулю і часник, сіяти шпинат і петрушку, садити будь-які овочі в теплиці. Цей період також дуже вдалий для посадки багаторічних квітів і підзимового посіву однорічників. Якщо дні видалися теплими, можна садити плодові дерева. Але у цей час не рекомендується збирати урожай для тривалого зберігання і обприскувати рослини отрутохімікатами.
  • 5-6 листопада - ці дні відносяться до неврожайних. Рекомендується перекопування, добриво і мульчування грунту, викапування цибулин квітів. Також це добрий час для вкриття на зиму троянд і цибулинних квітів, санітарної обрізки дерев і чагарників, мульчування малини. В цей період садити, поливати і підгодовувати рослини не рекомендується.
  • 7-9 листопада - можна садити зелень і листові салати на підвіконні або в теплиці, перекопувати, рихлити і мульчувати грунт, підгортати кущі і квіти. Ці дні також сприятливі для посадки озимих культур і багаторічних квітів. У саду можна обрізати і білити дерева, косити газон і підрізати зелену огорожу, доглядати за виноградом. Але не рекомендується замочувати насіння.

Щоб продовжити читання, перейдіть за посиланням на наш телеграм канал новостей - INKORR

...

...

Щоб забезпечити стійкість часнику до хвороб і отримати гарний урожай, необхідно правильно обробляти грядки.

Часник найчастіше хворіє на хибну борошнисту росу (пероноспороз) та фузаріоз. Також відомі такі хвороби як рожева коренева гниль, біла гниль, зелена гниль і мозаїка.

Після висаджування часнику восени і навесні, коли стає тепліше, необхідно обробити грядки розчином марганцівки. Це дієвий засіб проти багатьох вірусних, бактеріальних і грибкових захворювань.