Обґрунтованість видачі лікарняного: чи може роботодавець звернутися для перевірки до ПФУ

У Пенсійному фонді України розповіли, чи може роботодавець звернутися до ПФУ для перевірки обґрунтованості видачі працівникові листка непрацездатності.

Прес-служба ПФУ у Донецькій області повідомляє, що роботодавець, який є власником приватного підприємства, може звернутися до Пенсійного фонду України для проведення перевірки обґрунтованості видачі листка непрацездатності своєму працівникові.

"Я власник приватного підприємства – роботодавець. Виникла потреба перевірити обґрунтованість видачі працівникові листка непрацездатності. Чи можу я звернутися до Пенсійного фонду України для проведення перевірки?", - поцікавився чоловік.

Лікарняні в Україні

За словами представників ПФУ, у разі необхідності перевірки правомірності видачі чи продовження листка непрацездатності, роботодавець може написати офіційний лист до органів Пенсійного фонду України.

Згідно із законодавством України, проведення перевірок обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності та документів, що є підставою для їх оформлення, здійснюють особи, уповноважені правлінням Пенсійного фонду. Результати перевірок оформляються та надсилаються роботодавцю офіційним листом.

Більше інформації про статуси е-лікарняних можна знайти за посиланням: http://tinyurl.com/yyykpz8p.

Зокрема, розглянуто, яку виплату можна отримати замість пенсії.