Обмеження швидкості: водіїв попередили про "нові правила" з 1 листопада

Табличка з швидкістю та датою
Табличка з швидкістю та датою

З 1 листопада 2024 року в усіх містах України вводяться обмеження швидкості руху до 50 км/год.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За словами Білошицького, це не зміна Правил дорожнього руху, а перехід на "зимовий період". На ділянках доріг, де раніше було дозволено підвищення швидкості до 80 км/год, дорожні знаки будуть змінені на обмеження 50 км/год.

"У деяких містах, зокрема Києві та Дніпрі, на ділянках, де це дозволяли дорожні обставини та безпека руху, встановлювались знаки вищого обмеження швидкості - 80 км/год на літній період. Цей період закінчується, і з 1 листопада ці знаки будуть змінені на стандартні - 50 км/год", - пояснив Білошицький.

Контроль за дотриманням швидкісного режиму здійснюється комплексно: понад 300 камер фіксують порушення автоматично, а патрульні поліцейські використовують близько 200 приладів TruCAM для ручної фіксації.

Білошицький зазначив, що щорічно до відповідальності притягують мільйони порушників, але проблема перевищення швидкості залишається актуальною. Він наголосив на необхідності змін до законодавства, зокрема введення штрафних балів за численні порушення ПДР.

"Є порушники, які протягом року по 25 разів вдаються до порушень, мають численні штрафи. В такому випадку має діяти більш суворе покарання за систематичність цих порушень. Відповідні законопроєкти подані та наразі перебувають на розгляді", - додав Білошицький.

Читайте також