Обстріл Херсонщини: росіяни пошкодили п'ять багатоповерхівок, є поранений

У результаті обстрілів Херсонщини російськими військами постраждали п'ять багатоповерхових будинків і шість приватних будинків. Одна людина отримала поранення. Про це повідомив начальник Херсонської обласної адміністрації Олександр Прокудін.

«Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено 5 багатоповерхівок та 6 приватних будинків», - написав він.

Прокудін зазначив, що минулої доби під ворожим вогнем опинилися Придніпровське, Інженерне, Садове, Антонівка, Веселе, Берислав, Качкарівка, Шляхове, Кізомис, Львове, Велетенське, Дніпровське, Іванівка, Червоний Маяк, Зміївка та місто Херсон.

Примусове виселення жителів

Російські окупанти примусово виселяють жителів трьох населених пунктів Херсонської області на лівому березі. За інформацією від місцевого підпілля, окупанти проводять вивезення населення у відібраних зі шкіл та автотранспортних підприємств автобусах. Мешканці тимчасово розміщуються на півдні Херсонської області та у Криму.

«За інформацією від місцевого підпілля російська окупаційна адміністрація проводить примусове виселення мешканців Голої Пристані, Коханів та Гладківки. Окупанти проводять вивезення населення у відібраних зі шкіл та автотранспортних підприємств автобусах», - йдеться у повідомленні.

Інформація від Центру національного спротиву свідчить про те, що приміщення, де розміщуються жителі, переповнені і мають незадовільний стан, щоб надалі спонукати їх до переїзду до Росії та змусити чоловіків поставити себе на військовий облік з подальшою мобілізацією до окупаційного війська.