Обстріл «Охматдиту»: Німеччина прийняла на лікування важкохворих дітей

Обстріл «Охматдиту»: Німеччина приймає важкохворих дітей
Обстріл «Охматдиту»: Німеччина приймає важкохворих дітей

Важкохворі діти, які лікувалися в дитячій лікарні "Охматдит", що була обстріляна російськими силами 8 липня, були прийняті в Німеччині. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ Німеччини.

Вісьмох дітей віком від кількох місяців до 15 років були евакуйовані для подальшого лікування в Німеччині. Більшість з них страждали на онкологічні захворювання. Вони прибули до Німеччини разом з близькими родичами.

“Ракетний обстріл дитячої клініки в Києві ще раз показав незбагненну нелюдськість, з якою Путін веде свою агресивну війну проти України. Саме тому ми продовжуємо нашу гуманітарну підтримку України всіма силами“, - розповіла глава МВС Німеччини Ненсі Фезер.

Нагадаємо, що 8 липня Російська Федерація здійснила масштабний ракетний удар по місту Київ. Одна з ракет потрапила в дитячу лікарню "Охматдит".

У цей день було повністю зруйновано один з корпусів лікарні та пошкоджено кілька будівель. Також стало відомо про двох загиблих в результаті обстрілу. Пізніше було повідомлено, що в реанімації померла дитина, яка перебувала в "Охматдиті" після операції.

Також було відомо, що у момент ракетного обстрілу дитячої лікарні "Охматдит" в Києві там перебували й пацієнти з Молдови, одній дитині в цей час робили операцію.

Читайте також