Обстріл Павлограда, понад пів сотні постраждалих. Інтерв'ю з головою міста Анатолієм Вершиною

Обстріл Павлограда, постраждало понад 50 людей
Обстріл Павлограда, постраждало понад 50 людей

Вранці 6 вересня окупанти здійснили ракетний удар по місту Павлоград на Дніпропетровщині. Внаслідок цього постраждали 61 людина, а одна людина загинула. Найменшому пораненому - чотири роки.

Голова Павлограда розповів, що у місті пошкоджено 36 житлових будинків, в яких проживали люди. Кількість постраждалих виникла через розлетілу після вибуху ракети. У постраждалих людей травми різного ступеня важкості, серед них є і діти.

Постраждалі потребують лікування і відновлення житла. Зараз реєстрація їх проходить в пунктах, які були розгорнуті у місті. Людям надається психологічна допомога, а також фахівці оцінюють пошкодження майна, складають акти про пошкодження, щоб потім люди могли зареєструватися для отримання коштів в майбутньому.

Постраждалих розселять у "Дії" і "єВідновленні" для отримання матеріальної допомоги. Кількість людей, які потребують допомоги, становить близько 2,5 тисяч квартир, що приблизно дорівнює п'яти тисячам людей. Наразі триває розгортання локацій для проживання постраждалих, де організовані умови для них.

Чиновники вважають, що евакуація з міста Павлоград непорозумінням, оскільки ніяке місто в Україні не застраховане від обстрілів. Люди самостійно вирішують, чи залишатися в місті чи евакуюватися.

Наразі у Павлограді живуть близько 120 тисяч мешканців. Деякі люди вважають, що місто Павлоград буде і продовжуватиме бути містом-хабом, і немає потреби виїжджати. Через небезпектість ситуації в місті, переселенці не привозяться через організовану евакуацію, а приїжджають самостійно.

Тенденція розміщення населення в місті Павлограді трохи змінюється, через міграцію та приїзд переселенців. Однак, більшість жителів впевнені, що місто Павлоград протистоятиме небезпеці і переможе її.

В п’ятницю вранці окупанти здійснили ракетний удар по Павлограду на Дніпропетровщині. У результаті загинула одна людина, а 61 отримали травми різного ступеня важкості. У місті пошкоджено 36 житлових будинків, у яких жили люди. Реєстрація постраждалих триває, надається психологічна допомога. Люди приймають заяви про пошкодження майна. Постраждалих розселять в "Дії" та "єВідновленні" для отримання матеріальної допомоги. Чи залишатися в місті або евакуюватися рішення приймають люди самостійно. Наразі в місті проживає близько 120 тисяч мешканців.

Читайте також