Обстріл Павлограда та військова допомога Україні. Головне за 6 вересня

Обстріл Павлограда та військова допомога
Обстріл Павлограда та військова допомога

Україна отримає новий пакет військової допомоги від США, Німеччини, Канади та Нідерландів. У Павлограді внаслідок російської атаки постраждали понад 50 людей. США оголосили про новий пакет військової допомоги на 250 млн доларів. Німеччина передасть Україні 12 гаубиць та 77 танків. В Києві прибув представник США. Канада надасть ракетні двигуни та боєголовки CRV-7. Нідерланди поставлять матеріали для обслуговування F-16 та ракети "повітря-повітря".

Наймолодшому постраждалому від атаки в Павлограді всього 4 роки. Всього постраждали понад 50 людей віком від 4 до 86 років. Російські загарбники обстріляли Павлоград, призвівши до руйнувань і пошкоджень житлових будинків. Усім постраждалим надається необхідна допомога. Лисак повідомив про одного загиблого і зростання кількості постраждалих.

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на 250 млн доларів. В рамках цього пакету Україна отримає багато різного озброєння та військової техніки, включаючи ракети, артилерійські боєприпаси, танки та бойові машини. Пентагон повідомив про цей пакет як 65-й пакет допомоги, який буде наданий від серпня 2021 року.

Німеччина передасть Україні 12 гаубиць та 77 танків, зокрема 6 гаубиць будуть передані цього року, а решта - у 2025 році. Це стало відомо на засіданні Контактної групи з питань оборони України. Міністр оборони Німеччини оголосив про це, додавши, що Україна також отримає додаткові ракети та боєприпаси. Така підтримка є частиною зусиль Німеччини та її партнерів у забезпеченні безпеки України.

До Києва прибув заступник держсекретаря США Річард Вермой. Він приїхав разом з представниками приватного сектору, щоб обговорити підтримку США у відновленні економіки України. Це стало відомо від посла США в Україні Бріджит Брінк.

Канада надасть Україні ракетні двигуни CRV-7 та 1300 боєголовок до них. Ця підтримка надається після передачі 2160 ракетних двигунів CRV-7 українській армії раніше цього року. Канада також передасть надлишкові кулемети та пістолети. Нідерланди нададуть матеріали для технічного обслуговування літаків F-16 та ракети "повітря-повітря". Він також оголосив про передачу списаних шасі військових машин.

Читайте також