Обстріл Золочева: у селищі пошкоджені електромережі та водонапірна башта (фото)

Золочев на Харківщині зазнав пошкоджень внаслідок російського обстрілу

У селищі Золочев на Харківщині відбувся російський обстріл, в результаті якого пошкоджено водонапірну башту та електромережі. Робітники наразі проводять відновлювальні роботи. Про це повідомляє Золочівська селищна рада.

Також зазначається, що комунальники та енергетики працюють на місці події, щоб відновити порушені системи. З будинками сподіваються відновити водопостачання та електропостачання.

Енергетики працюють, щоб дати людям світло, комунальники і зараз ремонтують пошкоджену водонапірну башту. Сподіваємось, що вода вже сьогодні повернеться до наших помешкань - Золочівська селищна рада.

Також було зазначено, що вже почалася гуманітарна місія з назвою "Проліска". Місцеві мешканці отримують будматеріали для відновлення пошкоджених будинків. Також гуманітарну допомогу отримали медичні заклади громади.

1 травня селище Золочев було обстріляне російськими військами, які випустили три керованих авіабомби. В результаті двоє людей загинули, а ще шестеро отримали поранення. У селищі також пошкоджені адміністративні приміщення, відділення банку та багато автівок. Також був зруйнований приватний будинок.

У селі Івашки, яке входить до Золочівської громади, вже завершена примусова евакуація родин із дітьми. Дев'ять сімей, у яких виховуються 15 неповнолітніх, були перевезені в інші частини Харківської області. Крім того, їм надають матеріальну підтримку.

Наразі евакуація триває в інших населених пунктах. Усього було оголошено обов'язкову евакуацію родин із дітьми з 47 прифронтових населених пунктів Харківщини. У цих місцях перебуває 182 дитини.

Окупанти поширюють фейк про виселення людей з Харківської області, що є неправдивою інформацією. Росіяни вигадали цю історію, щоб засмітити розуми людей. - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Spravdi.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Spravdi наполягає, що російські пропагандисти вигадали цю історію з метою дискредитувати українську владу. У дійсності ж жодного виселення не відбулося. Евакуація проводиться лише у зв'язку з постійними обстрілами на прифронтових територіях біля кордону з Росією.

Окрім цього, російські пропагандисти також поширюють неправдиву інформацію про евакуацію Харкова через загрозу оточення. Однак Рада оборони Харківщини ухвалила рішення про примусову евакуацію родин із дітьми з 47 прифронтових населених пунктів області.