Обшуки у співробітника НАБУ: Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила деталі

Обшуки у співробітника НАБУ
Обшуки у співробітника НАБУ

Обшуки пройшли за місцем проживання співробітника НАБУ

Пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури підтвердила інформацію про те, що співробітник НАБУ - детектив одного з підрозділів - пройшов обшуки за місцем свого проживання. Прокуратура займається досудовим розслідуванням у справі про можливе вчинення злочинів співробітниками Бюро. Обшук проводився у помешканні працівника, а не в приміщенні НАБУ.

САП повідомила, що обшук був здійснений у місці проживання детектива НАБУ, а не в приміщенні Бюро. Наразі САП здійснює процесуальне керівництво у розслідуванні злочинів, які можливо вчинили співробітники Бюро. Справа розпочалась після подачі службової записки викривачем - співробітником НАБУ.

«... жодних обшуків або слідчих дій в приміщеннях НАБУ за ініціативою прокурорів САП не проводилося. У вказаному кримінальному провадженні здійснювався обшук виключно за місцем проживання чинного співробітника НАБУ - детектива одного з підрозділів», - заявили у САП.

Крім того, у САП повідомили, що Національна поліція була залучена до обшуку через недостатність ресурсів внутрішнього контролю НАБУ. Працівники поліції не мають доступу до матеріалів розслідувань Бюро.

Конфлікт між САП та НАБУ

Журналіст Юрій Бутусов повідомив про проведення обшуків САП та нацполіцією у НАБУ, що свідчить про конфлікт між двома антикорупційними органами. За його словами, наслідки цього конфлікту можуть бути непередбачуваними, оскільки він може зачепити керівників Бюро.

Бутусов також зазначив, що САП пояснює необхідність обшуків тим, що сталося витік інформації з резонансної кримінальної справи, пов'язаної з організатором великої корупційної схеми. Він також вважає, що ці обшуки можуть бути тільки початком, і серед фігурантів можуть опинитися високопосадовці Бюро.

Читайте також