Ocean Plaza і банк: націоналізували майно російських олігархів

Вищий антикорупційний суд за матеріалами Державного бюро розслідувань націоналізував активи кількох наближених до Кремля російських олігархів на мільярди гривень.

Серед них столичний ТРЦ Ocean Plaza, орієнтовною вартістю понад $350 млн, 88,89% акцій АТ "Перший інвестиційний банк", ТОВ "Глухівський кар'єр кварцитів" та ТОВ "Миколаївський глиноземний завод". Про це пише ДБР.

Серед кінцевих бенефіціарів російські олігархи Аркадій та Ігор Ротенберги, Олег Дерипаска та Євген Гінер.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Структури Дерепаски брали участь в розширенні та реконструкції Дніпро-Бугського морського порту. У дохід держави повернули земельні ділянки та нерухомість у різних регіонах України, сотні одиниць спеціальної та вантажної техніки.

Націоналізували обленерго, готелі та ТЦ групи VS Energy російських олігархів Гінера, Олександра Бабакова і Михайла Воєводіна.

ВАКС розглядає питання передачі у власність України ПрАТ "Рівнеобленерго" (93,2%), АТ "Херсонобленерго" (99,9 %), АТ "Чернівціобленерго" (96,8%), АТ "Житомиробленерго" (95,5%), ПрАТ "Кіровоградобленерго" (72,9%), а також сім готелів та два ТРЦ, загальною вартістю 2 млрд грн.

Фонд державного майна виставить на приватизацію Миколаївський глиноземний завод і торгово-розважальний центр "Ocean Plaza", конфісковані у російських олігархів Олега Дерипаски та Аркадія Ротенберга.