Очільник Києво-Печерської лаври придумав, як учинити з останками Столипіна

Останки Петра Столипіна можуть бути включені до обмінного фонду з Росією - директор Києво-Печерської лаври

Директор державного музею-заповідника "Києво-Печерська лавра", Максим Остапенко, висловив думку про включення останків прем'єр-міністра Російської імперії Петра Столипіна до обмінного фонду з Росією. За його словами, така ідея може бути реалізована незважаючи на можливі протиріччя. Он які виникли: "У нас є загиблі герої, у нас є живі герої, які перебувають у полоні, у нас є наші українські видатні діячі, які перебувають у межах РФ".

За словами Остапенка, останки Столипіна не єдині, що хотіли б позбутися, тому що в Україні є ще кілька поховань осіб, які нашкодили країні, але це тривалий процес через вплив Росії протягом тривалого часу. Раніше на могилі Столипіна з'явилися квіти з російською символікою.

Господарський суд визнав розірвання договору користування Києво-Печерською лаврою законним

Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" переміг Свято-Успенську Києво-Печерську лавру Української православної церкви Московського патріархату в судовому процесі щодо розірвання договору користування майном. Рішення було прийняте Господарським судом міста Києва, і це призвело до виїзду частини монахів монастиря Московського патріархату у країни ЄС.