Очільник Конституційного суду Головатий виграв суд у НАЗК і не платитиме штраф

Апеляційний суд скасував припис НАЗК щодо виконувача обов'язків голови Конституційного суду

Київський апеляційний суд визнав незаконним припис Національного агентства з питань запобігання корупції щодо виконувача обов'язків голови Конституційного суду України Сергія Головатого. Про це повідомляє пресслужба суду.

«Київський апеляційний суд 1 травня 2024 року розглянув апеляційну скаргу, подану в інтересах в.о. голови КСУ Головатого на рішення Голосіївського районного суду Києва від 2 січня 2024 року про визнання його винним у вчиненні адміністративного правопорушення та застосування адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1 700 гривень на підставі складеного НАЗК протоколу про адміністративне правопорушення від 8 листопада 2023 року», - йдеться у повідомленні.

Київський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу в інтересах Головатого, скасував рішення суду першої інстанції та закрив провадження у справі.

Постанова суду набрала законної сили, оскарженню не підлягає.

Конституційний суд надав НАЗК частину запитуваної інформації та документів, відмовивши в решті через відсутність законних підстав.

На основі протоколу НАЗК, Голосіївський районний суд виніс рішення про визнання Головатого винним у вчиненні адміністративного правопорушення.

В результаті, виконувач обов'язків голови Конституційного суду Сергій Головатий отримав штраф у розмірі 1,7 тис. грн за невиконання вимог НАЗК.