Очільник Слов'янська оцінив зведення оборонних укріплень навколо міста

Укріплення біля Слов'янська

Майже 30 млн грн було виділено на зведення оборонних споруд поблизу Слов'янська. Ця лінія оборони розташована за 30 км від міста, повідомив голова міської військової адміністрації Вадим Лях.

Сама лінія оборони у Донецькій області будувалася не вздовж Слов'янська, вона більше від Авдіївки і трошки далі від цього міста іде. У принципі, так і було потрібно. Не дуже гарна історія, коли в самому місті будується лінія (оборони). Ворога зустрічають за 30 кілометрів від міста. Саме на такій відстані були зведені перші оборонні споруди у 2015 році і вони зараз дуже гарно себе зарекомендували.

Проект фортифікаційних споруд був завершений минулого року з майже 30 млн грн виділених коштів.

У самому місті не будувалась лінія (укріплень). Та зараз вона є. Та все ж таки більшість ресурсу зараз направлено на відстань 20-30 км від Слов'янська.

Лінії укріплень поблизу Слов'янська почали будувати з початком повномасштабних бойових дій у 2022 році. Будівництво здійснюється за державні кошти і відбувається за участю декількох одиниць техніки.

Також відомо, що Кабінет міністрів України виділив рекордні 1,3 млрд грн для будівництва фортифікаційних споруд на Запорізькому напрямку.

У Одеській області також триває будівництво укріплень для захисту від агресивних дій Росії.

Читайте також:

  • Новий удар по Слов'янську. Голова прифронтового міста – про те, до чого готуватися мешканцям
  • Очільник Слов'янська прокоментував вчорашній удар по місту
  • ЗСУ пояснили, чому 2023 року не будували фортифікації