Одеса планує розширення веломережі на 30-40 кілометрів

Велосипедисти на міських вулицях Одеси
Велосипедисти на міських вулицях Одеси

У Одесі розширюють велосипедні маршрути. За даними міськради, наразі в місті є 105,3 км велосмуг та 32,2 км велодоріжок.

Велосипедисти можуть скористатися двома маршрутами, які з'єднують Київський та Приморський райони:

  • 1-й маршрут: від вулиці Євгена Чикаленка (Ак. Вільямса) до вулиці Пироговської за допомогою Люстдорфської дороги, площі Трибуни Героїв, вулиці Краснова, Середньофонтанської площі, проспекту Лесі Українки, вулиці Канатної та вулиці Пироговської.
  • 2-й маршрут: від вулиці Довгої до вулиці Пироговської через вулицю Львівську, Фонтанську дорогу, вулицю Сегедську, вулицю Канатну та вулицю Пироговську.

Велосипедистам також доступні маршрути на Трасі здоров'я від 16-ї станції Великого Фонтану до вулиці Морехідної (8-ї станції Великого Фонтану) та від Аркадії до пляжу "Ланжерон".

У велосипедистів з Пересипського району є можливість дістатися до Хаджибея по вулиці Князя Володимира Великого (Добровольського) або по вулицях 28-ї бригади (Паустовського), Семена Палія та Південній дорозі, а також по Миколаївській дорозі через смугу для руху маршрутних транспортних засобів та вулицю Отамана Головатого.

Також у планах КУ "СМЕП" є розширення веломережі на 30-40 кілометрів протягом найближчого року.

Читайте також