Одеський ТЦК звинуватив жінку у нападі на автівку

Жінка підозрюється у нападі на автівку
Жінка підозрюється у нападі на автівку

Територіальний центр комплектування в Одесі заявив про чергову дискредитацію військових після появи відео, де працівник центру напав на жінку. Заява була опублікована Одеським обласним ТЦК та СП.

На відео видно чоловіка в військовій формі, який хапає жінку за руки та штовхає її. Інші люди намагаються їх розірвати.

Військкомат пояснює, що жінка, яка була у емоційному стані, заблокувала ворота ТЦК, перешкоджаючи в'їзду й виїзду службового транспорту. Вона також нібито симулювала хворобу.

Коли військові викликали поліцію, жінка напала на транспортний засіб, що виїжджав з території військкомату. Водій, захищаючи службове майно, намагався їй завадити. Це також зняли на відео й опублікували в мережі.

ТЦК стверджує, що відео спотворено й не відображає фактичної ситуації. Вони нагадують, що перешкоджання діяльності ЗСУ та напад на службовий транспорт вважаються злочинами.

Керівництво ТЦК та СП закликає громадян дотримуватися законодавства й не піддаватися на провокації. Поширення неперевіреної або спотвореної інформації лише сприяє дезінформації та грає на руку ворогу, - йдеться в заяві.

Раніше уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до прокуратури через повідомлення про те, що на Закарпатті військкоми нібито побили мобілізованого чоловіка до смерті.

Омбудсмен Дмитро Лубінець за вісім місяців 2024 року отримав понад 1,6 тис. звернень від українців про порушення їхніх прав співробітниками ТЦК.

За період з 1 січня 2024 по 13 серпня 2024 Лубінець отримав 1634 звернення через правопорушення з боку ТЦК. У 2023 році надійшло 561 повідомлення.

За перші 6 місяців 2024 року Лубінець отримав 1190 звернень, що в шість разів більше, ніж за аналогічний період минулого року, коли кількість таких повідомлень становила 198.

Читайте також