Один з наймасованіших обстрілів України та атака на Київську ГЕС. Головне за 26 серпня

Атака на Київську ГЕС
Атака на Київську ГЕС

 Україну знову обстріляли з ракет і ударних дронів, цей обстріл був одним з найбільших, і постраждало 15 областей. Зеленський підписав указ про забезпечення житлом Героїв України. Боррель закликав зняти обмеження на використання західної зброї проти російських військових, які агресують проти України. «Главком» розповідає про основні події, які сталися 22 серпня:

Один із найбільших ударів по Україні. Постраждало 15 областей, є загиблі (фото, відео)

Зеленський заявив, що росіяни завдали одного з найбільших ударів по Україні, по території було випущено більше сотні ракет різних типів та близько сотні «шахедів». 

Уже проводиться ліквідація наслідків та відновлення пошкоджених об'єктів.

Росіяни атакували Київську ГЕС (відео)

Сьогодні ранком окупанти здійснили масований удар по Україні, серед атакованих об'єктів була Київська гідроелектростанція неподалік Вишгорода. Є відео, яке показує пожежу і руйнування в результаті атаки.

Зазначається, що греблю Київської ГЕС не зруйнували ракетами.

Через проблеми з електрикою, вода на правому березі Києва буде подаватися під пониженим тиском, і частина транспорту в місті тимчасово призупинено.

Били «Кинджалами», «Калібрами» та «Іскандерами»: Повітряні сили про наймасовішу атаку РФ

Під час атаки з Росії було запущено 127 ракет та 109 ударних безпілотників. Україна збила 201 ціль, знищивши 102 ракети та 99 ударних безпілотників. Використовувались всі наявні засоби протиповітряної оборони.

Атака спрямована була на критичну інфраструктуру, зокрема на паливно-енергетичний сектор. У результаті сутичок загинули люди.

Зеленський підписав указ про забезпечення житлом Героїв України

Зеленський підписав указ про надання житла громадянам, яким присвоїли звання Герой України.

Внесено зміни до Статуту звання Герой України, де передбачено надання адресної допомоги у вигляді житлового приміщення особам, яким присвоєне звання Герой України з орденом «Золота Зірка». Допомога надаватиметься за рахунок Міністерства оборони.

У Запоріжжі відновлено рух греблею ДніпроГЕС після ракетних ударів РФ

Після ракетних ударів РФ було обмежено рух греблею ДніпроГЕС, однак тепер рух відновлено. Голова Запорізької ОВА подякував жителям за терпіння в цей період і закликав бути пильними і дотримуватись правил безпеки.

Боррель зробив заклик після масованої атаки РФ

Високий представник ЄС Жозеп Боррель закликав зняти обмеження на використання західної зброї проти російських військових, які агресують проти України. За його словами, це зміцнить самооборону України і збереже життя людей, а також зменшить руйнування в країні.

Він також зазначив, що Росія посилила свою агресію і наносить масові атаки по всій Україні, включаючи цивільну інфраструктуру, що призводить до жертв.

Читайте також