Офіцер Нацгвардії розповів про ситуацію на півночі Харківщини

Офіцер Нацгвардії розповів про ситуацію на півночі Харківщини

Стабілізація ситуації поблизу Липці

Військові підрозділи Сил оборони України покращують своє тактичне становище поблизу Липці Харківської області, повідомив офіцер відділення розвідки бригади "Рубіж" Нацгвардії Віталій Литвин. За його словами, на Харківському напрямку ситуація стабілізувалася, і військові вже мають ініціативу. Одночасно, на Лиманському напрямку продовжуються бойові дії, і противник вживає велику кількість артилерійських обстрілів та використовує як техніку, так і особовий склад.

Стратегія загарбників на Харківському напрямку

Однак, Віталій Литвин зазначив, що російські загарбники будуть тримати позиції на Харківському напрямку, поки не закінчаться їхні резерви. Вони намагаються розтягнути сили України на Харківщині, але можливо відкриють нові фронти на Сумщині. Проте, військові зуміли зупинити цей план і захищають територію прикордоння Харківщини.

Результати бойових дій в Харківській області

Згідно з повідомленням президента України Володимира Зеленського, російські окупанти взяли під бойовий контроль територію прикордоння Харківщини. Однак, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Ігор Прохоренко заявив, що українські військові вдало зупинили російських загарбників на півночі Харківщини. Крім того, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив про те, що російські загарбники зазнали великих втрат і застрягли у вуличних боях за Вовчанськ. Президент Зеленський також зайнявся ситуацією в регіоні та підготовкою до опалювального сезону під час свого візиту до Харкова.

Читайте також: