Офіцер ЗСУ назвав напрямки, на яких російський наступ вичерпується

Наступальний потенціал російських військ вичерпується, - військовий експерт

Військовий експерт Андрій Крамаров заявив, що наступальний потенціал Збройних сил Російської Федерації вичерпується у порівнянні з жовтнем 2023 року. Він зазначив, що українська сторона активно будує оборонні укріплення, оскільки потрібно стримувати російських військових. Наступальний потенціал росіян вичерпується на ключових напрямках – Авдіївському, Бахмутському. Перед інавгурацією Володимира Путіна можливе заходження в сірі зони, проте це не будуть потужні штурмові операції. Армії противника потрібно відновитися, накопичити ресурс.

Росія відновлює виробництво авіабомб

Російські окупанти відновили виробництво стандартних 1,5 і 3-тонних авіабомб, а також вдосконалюють модуль, що перетворює авіаційну фугасну бомбу на керовану. Андрій Крамаров пояснив, що ця зброя є дуже ефективною з великим руйнівним потенціалом. Він зазначив, що росіяни мають проблеми з артилерією, тому використання авіабомб може компенсувати ці проблеми та приносити більший ефект. Протидія цьому може бути здійснена за допомогою ЗРК.

НАТО: війна Росії проти України не загрожувала безпеці

Під час зустрічі головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського з головою військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером було обговорено головні потреби українських захисників. Адмірал НАТО заявив, що війна Росії проти України ніколи не була пов'язана з реальною загрозою безпеці України чи НАТО.